42 éves(Andrea-4 gyermek édesanyja) beszámolója, Tiszafüred:

1 éve gyakorolom intenzíven és tanítom a 3.1.2 meridiántornát. Napi 3-szor nyomkodom magam, és végzem a hasi légzést. Magas vérnyomásra kapott gyógyszeremet elhagytam, mert a szedésére már nincs szükségem. Nem kell többé szednem a szívritmusszabályzóra kapott gyógyszeremet sem, mivel a szabálytalan szívdobogásom megszűnt, már nem „dobog a torkomban a szívem”. Erősen fájt a fejem sok esetben, most már nagyon ritkán fáj, de inkább nem is. Fogytam 15 kg-ot, a veseproblémáim is megoldódtak.

36 éves(Emese-2 gyermek édesanyja) beszámolója, Tiszafüred:

1 éve tanítom és otthonomban rendszeresen végzem a 3.1.2 meridiántornát. Reggel és este stimulálom magam, illetve végzem a hasi légzést. Nekem sok „bajomat” szüntetett meg. Mindig rossz alvó voltam, soha nem tudtam végig aludni egy éjszakát sem. Többször felébredtem, 3-4-szer reggelig, és emiatt persze rettentő fáradt voltam másnap. Ezután következett a nyugtatók szedése, de érdekes, mert hiába szedtem, mégis felébredtem éjszakánként. Viszont annyira lelassított, hogy a következő nap nehezen tudtam elvégezni a feladataimat. A hasi légzés gyakorlása után, jött a döbbenet. Egyszer csak reggel nyitottam ki a szemem, és alig hittem el, hogy végig aludtam az egész éjszakát!!! Ez egy csoda, gondoltam. „Csak” ennyire lett volna szükségem!! Istenem, de kár, hogy mérgeztem magam a nyugtatókkal évekig! A következő tapasztalat a gyomrommal kapcsolatos. Sajnos sokszor fájt, a rendszertelen étkezés, a napi stressz miatt. Sok volt a gyomorsavam is, reflux-betegség- szerű kerülgetett. Ez mára megszűnt. Nem fáj a gyomrom, pedig a napi stressz, a néha össze-vissza evés még mindig fennáll. A másik megtapasztalásom a lábamhoz kapcsolódik. Visszeres, sajnos. Ez genetikai öröklődés is egyben, apai ágon, de a szülés után még inkább láthatóvá vált. Már majdnem minden nap fájt. Kaptam rá gyógyszert is, de nagyon nem is éreztem, hogy szedem, ugyanúgy fájt, vizes ruháztam éjszakánként. A gyógyszer szedésével leálltam, mert havi 6000 Ft-os áron nem engedhetem meg a rendszeres szedését. A torna óta viszont nem fáj a lábam, igaz a visszerek ugyanúgy megvannak. Az állóképességem javult, órákig képes vagyok állni, és egyáltalán nem fáj a lábam. Körülöttem ülőhely után szaladgálnak az emberek, nekem pedig nincs rá szükségem. Nem vagyok fáradékony, levert. Tele vagyok energiával, tényleg úgy érzem, ki tudnék még a világból is szaladni. Lement rólam 10 kg, bár sokan a stresszre fogják, én tudom, hogy nem az az oka. Átrendeződött a testem, valahogy megváltozott az alakom. Ezt többen észrevették, és azt mondták, hogy úgy nézek ki, mint egy „középiskolás lány”.

50 év fölötti(Pötyike-nyugdíjas óvónő)beszámolója, Tiszafüred:

Amióta a tornát csinálom, és eljárok a csoportba is, sokkal fittebbnek, könnyedebbnek, energikusabbnak érzem magam. Az alakom is átalakult valahogy. A vérvételt követően általában 8-9 csillagom volt, most hála a tornának csak 1 csillagom van, de szerintem hamarosan ennek is búcsút inthetek. A velem egykorúak is észrevették rajtam a változást.

50 év fölötti(István-dolgozó)beszámolója, Tiszafüred:

A torna óta fittebb, energikusabb, pörgősebb vagyok. Jobb a kedvem is. Térdproblémámat is megoldotta. Nagyon szeretem csinálni, mindig eljárok a csoportba is, és otthon is rendszeresen végzem.

52 éves(Mária-dolgozó)beszámolója, Tiszafüred:

Több hónapja végzett 3.1.2 meridián torna tapasztalatai:

A mindennapi 3.1.2 meridián torna elsajátítása óta kiegyensúlyozottabbnak érzem magam, egyfajta rendszeresség, odafigyelés, mozgás iránti igény beépült az életembe. Ennek köszönhetően pár plusz kilótól is sikerült megszabadulnom. A csoporttal, közösen végzett torna erősíti bennem a közösséghez tartozást. Nagyobb kedvvel, vidámabban élek, ezzel is próbálom ellensúlyozni a mindennapi stresszes helyzeteket, feszült pillanatokat. Csak javasolni tudom mindenkinek a 3.1.2 meridián torna jótékony hatását.

A csoportba járók közös tapasztalata, Tiszafüred, illetve a környező településről ide utazóké:

Jó közérzet, magas vérnyomás csökkenése és a vérnyomás problémák megoldódása, nyugtató hatás, energikusság, fittség, erő érzése. Egy hölgy(50év fölötti)depressziósként került be a csoportba, ma már szívesen beszélget bárkivel, bármiről. Szemmel látható rajta a torna pozitív hatása. Pörög, nevet, vidám.

Egy másik hölgy (40 év fölötti) a tornán vezeti le az egész nap benne felgyülemlett feszültséget. A torna vége felé jön a „nevetőgörcs”, már a csoport is várja, és tudja. Belőle így tör elő a levezetendő stressz.

MINDENKI BOLDOG, HOGY MEGISMERTE A 3.1.2 MERIDIÁNTORNÁT, ÉS MÁR EL SEM TUDNÁ SENKI KÉPZELNI NÉLKÜLE A MINDENNAPOKAT!!!!!